måndag, januari 30, 2006

Äggakaga på asiatiskt vis

Igår lagade vi den här vinnarrätten på Matlabbet. Extra gott blev det för att vi ersatte salladslöken med vitlöksstänglar (finns på Omi Foods Olofsgatan 10). Ruskigt enkel men du behöver en sådan där 12-håls muffinsform i teflon. Om du vill ha en matigare kaka kan du blanda ner lite hjärtmusslor eller krabba när baconet är stekt. Servera gärna med en liten mangosallad eller något annat syrligt. Dekorera med limebasilika elelr shisoblad.
Äggakaga på asiatiskt vis med salladslök, bacon och bönpasta (12 st)
4 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1/2 tsk fem kryddor
1 tsk rostad sesamolja
3 dl mjölk
1 dl grädde

Fyllning:
6 skivor bacon
10 salladslökar
2 msk stark bönpasta (Fat Boy)
1. Vispa samman ägg, mjöl, socker, salt och kryddor. Vispa ner mjölken och grädde. Låt stå och svälla minst en halv timme.
2. Fräs baconet nästan knaprigt. Skär salladslöken i 3 cm bitar och fräs med baconet någon minut tills salladslöken mjuknat. Slå av baconfettet och spara det. Blanda ner bönpasta.
3. Smörj en muffinsplåt med baconfettet. Använd pensel. Fördela fräset i formarna. Hit kan förberedas i mycket god tid.
4. Värm formen ca 5 minuter i ugn 250° C. P så sätt blir kakorna vackra i botten. Slå på smeten till 2/3 i varje form.
5. Grädda i 250° tills kakorna är gyllene och pösiga, ca 10-15 minuter. Servera med soja eller äppelrelish.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej vad är rostad sesamolja? har sesamolja hemma, köpt på någon asiatisk affär i Stockholm.

10:19 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se