måndag, maj 01, 2006

Livet på labbet

Vad gör vi egentligen på Matlabbet?
Ingrid har pustat ut efter succén med Wilhelmina. Hon är projektledare för den stora tävlingen för kvinnliga kockar.
Jag har föreläst om oliver på kundkvällen på NK Saluhall i veckan. Vi konstaterade att vissa urkärnade svarta oliver (Figaro och Euroshopper) är så räliga att de borde slängas ut ut sortimentet. I väntan på att affärerna samlar mod och gör en utrensning i hyllorna kan du i alla fall skänga ut dem ur ditt skafferi.
Veckans råvara är förövrigt ananas. Och det beror inte bara på att det annars är beklaämmande trist i grönsaksdisken. Senaste åren har det ljusnat betydligt på ananasfronten. Det har nämligen kommit nya sorter som är sötare, saftigare och mer aromatiska. Att de är större är bara bra eftersom svinnet då blir mindre när du skär bort skalet.
Jag kom hem från föreläsningen med två gigantiska lyxexemplar i bagaget. Ät som de är eller skär i bitar, vänd i farin och bryn i smör. Smaksätt sedan med lite vaniljskrap och några droppar mörk rom.
Bloggtoppen.se