måndag, januari 09, 2006

Matlagningskurser med Lisa

Nu drar vi igång vårens kurser. Åh, vad skoj vi ska ha!

Vardagskurserna varar ca 2 1/2 - 3 timmar och är främst demonstrationer men även praktiska övningar. Det bjuds massor av smakprover på råvaror och ca fem recept som mättar som en middag. Helgkurserna är heldagsövningar med gemensam måltid med 8 - 10 rätter. Ta gärna med eget vin och bjud och bli bjuden av dina kurskamrater. Kursmaterial och små överraskningar ingår. Jag lovar att du får prova saker du aldrig smakat förr.
Fortfarande finns två platser kvar på första kursen om asiatiska örter 29/1.

• 8/2 17.30 Frukt i maten
Lär känna jackfruit, longan, gröna russin och lär dig fiffiga knep med zeresjk. Vore det inte bra att kunna laga sorbet i ett nafs utan glassmaskin? Förbluffas över hur lyckligt griskött gifter sig med fruktsötma. Exakt program beror på vilka frukter som är bäst just då.
Pris: 395 kr inkl moms

• 19/2 14.00 Asiatisk grundkurs
Demonstration och smakprover. Vi lagar en bedövande god thailändsk chilisås, gratinerar nusslor med en aromatisk cashewfyllning och snor ihop några snabba sallader och lär känna asiatiska råvaror. Naturligtvis får du med recept så att du kan fortsätta laga lyckligt hemma. En perfekt aptitretare för nybörjare som är sugna på det assiatiska köket.
Pris: 895 kr inkl moms

• 21/2 17.30 Älskade nötter
Jag är tokig i nötter, mandlar och frön. Vi rostar nötter med olika kryddor. Blindtestar olika pinjenötter, gratinerar auberginer och lagar en aromatisk jordnötssås till vegetariska spett och grillspett.
Pris: 395 kr inkl moms

• 12/3 14.00 Umami — det hemliga vapnet i köket.
Umami är så mycket mer än buljongtärningar, Aromat och Piffi Allkrydda. En grundlig guidning i umamins underbara värld. Matlagning med torkade räkor, långlagrade ostar, torkad svamp och andra smakstinna godingar.
Pris: 895 kr inkl moms

Mer om kursernas upplägg hittar du här. Alla kurser är lämpliga för vegetarianer som får rafflande alternativ om de bara säger till i förväg.
Boka och fråga mer hos Emelia: matlabbet@gmail.com

Vi ses!Bloggtoppen.se